2022. jan 23.

A legjobb illóolajok szúnyogok és rovarok elűzésére

írta: Érdekes Világ
A legjobb illóolajok szúnyogok és rovarok elűzésére

pexels-kyle-killam-3924726.jpg

Az illóolajok biztonságosak gyermekek és háziállatok számára, nem tartalmaznak szintetikus illatanyagokat és mérgeket. Használja ezeket az illóolajokat, hogy megszabaduljon a szúnyogoktól és rovaroktól!

A rovarok és a szúnyogok manapság általános problémát jelentenek. A csípések nemcsak nagyon bosszantóak és potenciálisan veszélyesek az egészségre, de nagyon nehéz megszabadulni tőlük professzionális romboló szolgáltatásainak igénybevétele nélkül. Sok kereskedelmi forgalomban kapható rovarirtó és rovarriasztó mérgező összetevőket tartalmaz, amelyek mérgezőek az emberre. Az illóolajok hatékony alternatívái a káros, szintetikus formuláknak. Az illóolajok biztonságosak kisgyermekek és háziállatok számára, nem tartalmaznak szintetikus illatanyagokat. Az illóolajok természetes növényi kivonatok, rendkívül koncentrált.

Az illóolajok a szúnyogok és rovarok elleni küzdelem mellett számos egyéb jótékony hatással is bírnak a szervezetre és otthonunkra. Segítenek az ellazulásban, a pihenésben, az álmatlanságban, az asztmában, a jobb összpontosításban, a koncentrációban, a munka hatékonyságában stb. Nem minden illóolaj rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal. Mindegyiknek megvan a maga jótékony hatása.

Íme néhány rovarriasztó illóolaj

Levendula olaj

A levendulaolajat mindig is mindenféle rovar megküzdésére használták, és általában erős illata van, ami elűzi ezeket a kis lényeket.

Használata: Ha tömény formát választasz, akkor az ágyrács sarkaiba könnyedén csepegtethetsz néhány csepp olajat és napokig kitart az erős aroma, amely nemcsak kiváló megoldás ágyi poloskák ellen, de kellemes illatot is hagy maga után, amit biztosan szeretni fog.

Narancs olaj

A nem túl jól működő biológiai peszticidekkel teli világban a narancsolaj kiemelkedik, mert teljes kolóniákat taszít, és megakadályozza az újbóli fertőzést, ahelyett, hogy egyenként pusztítaná el a rovarokat. A narancsolaj fő összetevője ártalmatlan az emberre, de halálos a legtöbb rovarra, mert feloldja a külső csontváz viaszos bevonatát, ami kiszáradáshoz és fulladáshoz vezet.

Rozmaring olaj

A rozmaringolaj hatékony riasztószer sokféle idegesítő rovar ellen, beleértve a legyeket, bolhákat és szúnyogokat. A rozmaring kiválóan alkalmas az olyan lárvák elriasztására is, mint például a káposztahernyó, amelynek vakmerő étvágya a zamatos zöldségek iránt könnyen elpusztíthatja a káposztafélék, a paradicsom, az uborka, a sárgadinnye és még néhány gyökérzöldség teljes termését is, ha nem zavarják.

A rovarok számára a legjobb illóolajok a következők:

  • Hangyák: borsmenta olaj
  • Szúnyogok : menta, eukaliptusz, kakukkfű, fahéj, rozmaring, levendula, citrom
  • Legyek : menta, eukaliptusz, muskátli, cédrusfa, pacsuli, rozmaring
  • Pók: Menta
  • Kullancsok: Oregánó, kakukkfű
  • Bolhák: menta, citromfű, gyömbér
  • Csótányok: borsmenta, eukaliptusz, teafaolaj
  • Bogarak: menta, kakukkfű
Szólj hozzá