2022. jan 25.

Elektromos roller vásárlása előtt megválaszolandó fontos kérdések

írta: Érdekes Világ
Elektromos roller vásárlása előtt megválaszolandó fontos kérdések

pexels-fabien-burgue-4299225.jpg

Az elektromos rollerek olyan járművek, amelyek elektromos energiával működnek, és bizonyos tekintetben a kerékpárokhoz hasonlítanak. Bár ma már nem túl elterjedtek ezek a környezetbarát szállítójárművek, amelyeket rendeltetésüktől függően minden korosztály használhat, használatuk idővel várhatóan nagymértékben növekedni fog.

Nézzük meg közelebbről az elektromos rollerek vásárlásának kérdését. Ha ilyen eszközt keres, és nem tudja, hogyan válassza ki, a cikk további részében minden kérdésére megtalálja a választ.

Motorerő

Valójában az, hogy mit várhat el az elektromos rollerektől, leginkább a motor teljesítményétől függ. A 350 watt teljesítményű rollerek lassan gyorsulnak, és soha nem érnek el túl nagy sebességet. Elég erős ahhoz, hogy gyerekek vagy felnőttek szórakoztatásra használhassák.

Az 500 watt teljesítményű elektromos rollerek gyorsabban gyorsulnak, és enyhe emelkedőkön is használhatók, míg a 750 wattos vagy nagyobb elektromos rollerek göröngyösebb utakra és nagyobb sebességre alkalmasak.

Ezenkívül az elektromos rollerek elvárásai között szerepel majd az utazási idő is teljesen feltöltött akkumulátorral. Az elmúlt években gyártott modellek átlagos vezetési ideje 1 óra körül mozog, és ez az idő előreláthatólag hosszabbodni fog.

Akkumulátor

Az egyik fő oka annak, hogy a rollerek ismét népszerűvé válnak, mert az akkumulátorok erősebbek. Így lehetőség nyílik a motorok hosszabb ideig tartó járatására. Nagyon fontos kérdés, hogy mennyi ideig tart a roller feltöltése, és mennyit tud megtenni egy tele akkumulátorral. De itt igazán oda kell figyelni, hogy mennyi ideig fogja használni a rollertt naponta. Ha olyan modellt választ, amelynek hatótávja 5-10 kilométerrel nagyobb, mint a napi megtenni kívánt távolság, akkor nagyon kényelmes lesz.

Súly és féktávolság

Roller vásárlásakor a saját súlya és a roller súlya egy másik fontos kérdés, amelyre figyelnie kell. Először is, minél nehezebb a roller, annál hosszabb a fékút. Egyre nehezebb váltani. Természetesen míg a nehezebb rollereket kevésbé befolyásolja a szél és más környezeti tényezők, nagyobb sebességnél valamivel biztonságosabbak.

Teherbírás

A mai rollerek akár 100 kg teherbírású modellekben is kaphatók. Itt az a fontos, hogy olyan modellt válasszon, amelynek teherbírása megfelelő az Ön számára. Ha az Ön jelenlegi súlya meghaladja a roller teherbíró képességét, a roller teljesítménye kissé csökken. Nagyon meredek lejtőkön a rollerek egyelőre nem alkalmasak a használatra.

Alváz magasság

Annak érdekében, hogy elkerülje a problémákat, amikor a városban egyenetlenségekkel, útegyenetlenségekkel és egyenetlenségekkel találkozik, jobb, ha a talajtól magasabb alappal rendelkező modelleket választ.

Biztonság

Valójában az elektromos rollerek viszonylag biztonságos közlekedési eszközök, mivel nem zavarják a járműforgalmat. Azt azonban nem mondhatjuk, hogy egyáltalán nincsenek kockázatok. Mindenképpen ügyeljen az alapvető biztonsági funkciókra, bármilyen célból vásárolja őket, különösen a gyermekek számára készült elektromos rollerek esetében.

Ár

Elektromos roller vásárlásakor széles ársávot fog látni. Ezt a roller motorteljesítménye, akkumulátor-életideje és menetideje, alkatrészeinek minősége, és természetesen a márka értéke határozza meg.

Normál körülmények között azt javasoljuk, hogy először határozza meg bármely termék árát, majd értékelje a márka/modell opciókat. Ha azonban szállítójárműről van szó, a biztonság és a hosszú élettartam is fontos kritériummá válik. Ezért azt javasoljuk, hogy először szűkítse le a lehetőségeket azokra a modellekre, amelyek megfelelnek fő elvárásainak, majd válassza ki közülük a legkedvezőbb árú modellt.

Szólj hozzá