2022. nov 07.

8 módszer a körmök gyorsabb növekedésére

írta: Érdekes Világ
8 módszer a körmök gyorsabb növekedésére

fingers-g5bb66cad1_1920.jpg

A hosszú, erős és formás körmök mindig divatosak, de nem különösebben könnyű elérni őket.

Általában, ha hosszú körmökre vágyunk, azok rendkívül lassan nőnek, és folyamatosan töredeznek.

A körmök sok ápolást igényelnek, állapotuk sok tényezőtől függ.

A következőképpen gyorsíthatja a körmök növekedését

1. A körmök vérkeringésének javítása

Szakértők szerint a jó vérkeringés döntő jelentőségű a körmök állapotában. Ha azt szeretné, hogy körmei egészségesek legyenek és gyorsabban növekedjenek, ösztönöznie kell a véráramlást bennük. Serkentheti a körmök vérkeringését, ha naponta kétszer masszírozza a kezét kézkrémmel vagy kutikulaolajjal.

2. Reszelje le a körmöket

A növekedés serkentése és a köröm törésének csökkentése érdekében hetente legalább egyszer reszelje le a körmét. Ha a körmök jól vannak reszelve, és nincsenek éles szélei, sokkal kevésbé valószínű, hogy egy köröm beakad és eltörik. Használjon finom körömreszelőt, és mindig csak egy irányba reszelje le a körmét.

3. Használjon fokhagymát

A fokhagyma elősegíti a köröm növekedését, mert gazdag szelénben. A körmöket dörzsölheti darált fokhagymával, hogy serkentse a növekedésüket. Ne feledje azonban, hogy ettől kellemetlen szaga lesz a kezében, ezért csak fokhagyma kivonatot tartalmazó vagy szelént tartalmazó körömtermékeket használhat.

4. Végezzen eljárásokat a körmök megerősítésére

Sokféle keményítő és megoldás található a piacon, amelyek erősítik a körmöket. A legtöbb ilyen termék erősíti és egyben védi a körmöket. Általában színtelen lakk formájában kaphatók, amelyet alapként, normál körömlakk alá visznek fel.

5. Legyen óvatos a gél lakkokkal

A gél lakk valójában nagyon előnyös a körmök számára. Erősíti őket, keményebbé és kevésbé törékennyé teszi őket. A manikűrös munkájának módja azonban kulcsfontosságú. A lakkot jó 2-3 hetente cserélni, de az alapot nem szabad teljesen eltávolítani. A géllakk eltávolítása meglehetősen káros a körmökre, és ha túl gyakran végezzük, még törékennyé teheti a körmöket, mint korábban.

6. Hidratálja a körmöket

A legjobb módja annak, hogy hosszú körmöket biztosítsunk, ha megakadályozzuk azok törését. Az egészséges körmök meghajlanak. Ahhoz, hogy a körmök rugalmasak maradjanak, rendszeresen hidratálnod kell. Ha a körmök kiszáradnak, hajlamosabbak a töredezésre, ezért naponta többször kenj be kutikulaolajat, és kézkrémmel hidratáld a kezed és a körmeid bőrét.

7. Ne áztassa túl gyakran a kezét vízben

Kerülje el, hogy kezeit hosszabb időre víz alá merítse, mert ez a körmök zsugorodását és kitágulását okozza. Ezenkívül, ha a körmök nedvesek, puhábbak és gyengébbek is, így hajlamosabbak a törésre. Ha kézzel mosogat, vagy ha sokat kell nedvesítenie a kezét, viseljen kesztyűt.

8. Egyél egészségesen

Az egészséges táplálkozás az egyik legfontosabb feltétele az egészséges és szép körmöknek. A zöldségekben és egészséges zsírokban, például lazacban és avokádóban gazdag étrend egészségesebb és erősebb körmöket biztosít. Ne feledje, hogy a szépség belülről fakad, ezért biztosítsa szervezetét a számára szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Szólj hozzá