2021. dec 10.

Ezek az illóolajok legyőzik az influenzát és a megfázást

írta: Érdekes Világ
Ezek az illóolajok legyőzik az influenzát és a megfázást

nathas_no.jpg

A letargia, a fáradtság, a hidegrázás, a tüsszentés, a felső légutak elzáródása, a torokfájás és a láz a leggyakoribb tünetek, amelyek a megfázást kísérik. A betegség az év ezen szakaszában a csúcson van! Ha a hőmérséklet meghaladja a 38 fokot, és reszketés, izomfájdalom vagy súlyos fáradtság kíséri, nagyon valószínű, hogy ez influenza.

Az emberek számos olyan gyógyszert használnak, amelyek együttesen károsítják a szervezetet, de a természet segíthet nekünk, csak azt kell megvizsgálni, hogy mit kínál nekünk. Illóolajokkal megvédheti magát a megfázás elkerülésétől. Ezek az olajok a megfelelő megoldás bizonyos betegségek esetén:

Eukaliptuszolaj

Ennek az olajnak erős fertőzésellenes, antibakteriális és vírusellenes hatása van. Az eukaliptusz illóolaj nagyon hasznos a felső légutak minden típusú gyulladásának kezelésére, és kitisztulhat és felébredhet is. Ez sokkal enyhébb olaj, mint az eukaliptusz globulus, ezért gyermekek is használhatják. Használjuk porlasztókban, inhalációkban és bőrön keresztül.

Rozmaringolaj

Ez az illóolaj erős köptető és ösztönzi a váladék hígítását, kiválóan működik a Staphylococcus, Streptococcus, Escherichia nemzetségek és gombák patogén baktériumai ellen. Porlasztóban, belégzéssel és bőrön keresztül használják.

Fahéjolaj

Egy 2017 tanulmány megállapította, hogy a fahéj is véd a baktériumok ellen, amelyek légzési problémákat okozhatnak.

Ha néhány csepp fahéj illóolajat adunk a diffúzorhoz, vagy az olajat helyi keverékbe adjuk, az enyhítheti a köhögést.

Citromolaj

A citrom illóolaj nagyon jó fertőtlenítő, nagyon hatékony a Staphylococcus és a Streptococcus ellen, és csak néhány csepp illóolaj a spray-ben, csak 5 perc elteltével elpusztítja a levegőben lévő vírus akár 70% -át is! Különösen alkalmas gyermekek vírusfertőzésére, belégzéssel. Erős immunstimuláns. Szájon át alkalmazható melát formájában, belégzéssel, bőrön keresztül.

Teafaolaj

Erősen hat minden típusú patogén gomba, vírus és baktérium ellen. Minden légúti fertőzésre ajánlott, az okuktól függetlenül. Erős hatással van az immunrendszerre, és nagyszerű fertőtlenítésre.

Ajánlás illóolajokkal történő belégzésre

Cseppentsen két csepp illóolajat forró vízbe, lélegezzen be egy-két percig, majd adjon hozzá ismét egy-két csepp illóolajat, és ismét lélegezzen be. Összesen 5–15 cseppet adnak hozzá, az olaj típusától és a belélegzett személy életkorától függően. Az inhalációk nem tarthatnak 10 percnél tovább, és naponta háromszor megismételhetők.

Szólj hozzá