2022. jan 14.

Illóolajok az égési sérülések láthatóságának csökkentése érdekében

írta: Érdekes Világ
Illóolajok az égési sérülések láthatóságának csökkentése érdekében

pexels-rodnae-productions-6519905.jpg

A hegek sokak számára nagyon kellemetlen problémákat jelentenek, megpróbáljuk elfedni őket, és különböző megoldásokat keresünk eltávolításukra. Gondolt már arra, hogy az illóolajokkal támogathatja a megszüntetésüket? Természetesen, mint minden természetes út, időbe telik, amíg hatásaik teljes mértékben megnyilvánulnak. De ha ki akarod próbálni a működését, nincs semmi akadálya. Tíz illóolajat állítottunk össze, amelyek a legjobbak a heges bőr ápolására.

A HEGEK GONDOZÁSA

Különféle okokból hegek jelenhetnek meg testünkön. Ezek általában a pattanások maradványai, műtétek, állatcsípések, terhesség vagy növekedési periódusok ( striák ), a sérülések következményei. Egyes hegek nagyobbak és jobban láthatóak, míg mások az ellenkezője. A hegek illóolajokkal való megszüntetése időt és szisztematikát igényel. Ne feledje, hogy a jövőben több hónapig is eltarthat, amíg a látható eredmény megjelenik. Természetesen nem tudjuk garantálni, hogy az eredmény 100% -os lesz, és a hegek után nem lesznek nyomai. De megmutathatjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket az esszencia kínál a hegekkel való munka hagyományos megközelítésének alternatívájaként, ha biztonságosan használják őket.

ILLÓOLAJOK ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK KEZELÉSÉRE

  • A levendula megelőzően lép fel a hegek kialakulása ellen, de felhasználható a meglévők láthatóságának csökkentésére is. Nem kell hígítani, és közvetlenül alkalmazható egy friss sebre. Könnyebb égési sérülések esetén a legalkalmasabb, amelyek azonnal enyhíthetők.
  • A cédrus bőr méregtelenítő, eltávolítja a szennyeződéseket és képes csökkenteni a zsírok előfordulását a szövetekben. Striák esetén alkalmazzák, és ha csökkenteni akarjuk a régebbi hegek láthatóságát, például pattanások után.
  • A rózsa az egyik legdrágább illóolaj, ugyanakkor a legjobb a bőrünk számára is. Rendszeres használatával nagyon jó hatással lehet a hegek csökkentésére. A rózsaolaj javítja a vérkeringést is, segít fenntartani a bőr fiatalos megjelenését és rugalmasságát.
  • A Neroli egy másik olaj, amely nem tartozik a legolcsóbbak közé, de nagy hírnévnek örvend a hegek gyógyításában. Bőrbetegségek esetén is jól működik.
  • A mirhaolaj erős regeneráló hatással van a bőrre, pattanások és pikkelysömör keverékeiben használják. Striák, égési sebek és kisebb sérülések kezelésére szolgál. Támogatja az új bőr növekedését a friss hegek körüli területeken, és idővel kevésbé láthatóvá teszi a hegeket.
  • A tömjénolaj serkenti a bőr regenerálódását és az új sejtek képződését, amelyek a hegszöveten keresztül nőnek. Ennek a képességnek köszönhetően a bőr simább, a hegek kevésbé láthatók.
  • A pacsuli kiváló regeneratív tulajdonságokkal rendelkezik, és képes stimulálni a bőrsejtek regenerálódását. Gyulladáscsökkentő hatása van, és könnyíti a még régebbi hegeket.
  • A muskátliolaj gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, ha időt adunk rá, képes csökkenteni a bőr hegesedésének láthatóságát, segít újraéleszteni a régi bőrsejteket és felfrissíti a bőr fáradt megjelenését.
  • A sárgarépaolaj erős antioxidáns hatással rendelkezik, és kiváló bőrtónusként ismert. Segít a hegek kezelésében, akár pattanások, égési sérülések vagy horzsolások következtében. Ugyanakkor a bőr rugalmasságának erősítésén dolgozik, csökkenti az öregedés jeleit és fellép a ráncok ellen. Ez az olaj népszerű az ekcéma és a pikkelysömör kezelésére tervezett keverékekben.

ELJÁRÁS FRISS SÉRÜLÉSEK ESETÉN

  • Tisztítsa meg az érintett területet meleg víz és öt csepp levendula illóolaj keverékével a seb fertőtlenítésére.
  • Hígítsa a kiválasztott illóolajat hordozóolajban, a legjobb, ha az elegyet közvetlenül az üvegbe keveri, 25 csepp illóolajat vagy illóolajok keverékét csepegteti 50 ml olajra. Kenje be a sebet.
  • Fedje le az érintett területet gézzel, és naponta többször cserélje ki. Néha jobb, ha a seb lélegzik, alkalmazkodjon a helyzethez.

ÜGYELJEN AZ IDŐSEBB HEGEKRE

A hegápolás szempontjából a legjobb hordozóolaj a csipkebogyó és a mogyoróolaj, mandulát is használhat.

Hozzáadjuk hozzájuk az említett illóolajokat.

Ne feledje, hogy a hegszövetnek némi időre van szüksége a regenerálódáshoz, és az eredmények csak a szisztematikus hegkezelés után láthatók.

Ha nyitott vagy friss sebe van az otthoni kezelés megkezdése előtt, először fontolja meg orvoshoz való fordulást.

Szólj hozzá