2021. dec 16.

Tudnivalók a fa karórákról

írta: Érdekes Világ
Tudnivalók a fa karórákról

img_2672.JPEG

Az elegáns és divatos fa karórák természetes érzést biztosítanak viselőjüknek. A különleges kézzel készült termékekkel bármilyen alkalomból örömet tudunk szerezni szeretteinknek. A fa karóra tökéletes ajándék férfiak és nők részére egyaránt. Ráadásul garantáltan egyedi is mivel kézzel készültek és nincs két egyforma famintázat sem. A minimál stílusú fa karórák között elegáns öltözethez és sportos stílushoz is találunk megfelelő modellt.

A természetes divat mindig jól néz ki. Pihekönnyű súlyának és minőségi fa anyagának köszönhetően a nagyon kényelmes viseletet eredményeznek. A fa karórákba precíz svájci óraszerkezet bújik meg. Egyértelmű, hogy a fa karóra mindenkinek kitűnő választás akinek fontos az elegancia, mert a fa karóra egy életérzés is.

A fa karórák a famegmunkálásból visszamaradt, abban az iparágban már nem felhasználható fa melléktermékekből készülnek. Azért hogy hordhassuk ezeket a gyönyörű fa karóórákat nem kell kivágni egy élő fát sem, hogy alapanyaghoz jussanak a gyártók.

Milyen alapanyagokból is készülnek?

Ébenfa alapanyag eredete: Az ébenfa szinte minden faszállító területen megtalálható és tökéletes alapanyag a fa kézművesek számára. Szürke, szürkésbarna, világosszürke, feketebarna, mélyfekete színekben található meg a fa színezete. Nagyon nehezen munkálható meg a keménysége miatt. Faragni, polírozni, esztergálni lehet. Szegelni is nagyon nehéz. Az ébenfa magja évekig csíraképes marad.

Tikfa alapanyag eredete: Ez a legkeményebb és leghosszabb élettartamú fa, amely karamell színű. 100%-ban van újrahasznosítva, ezért egyetlen élő fát sem vágnak ki az órák elkészítéséhez

A BOBO BIRD cég egy ismert gyártó, aki fából készült órákat tervez és gyárt. Óráikat a legmagasabb színvonalú kivitelezés, hitelesség és minőség jellemzi. Minden termékünk eredeti fából kézzel készített. Különböző típusú anyagok, köztük tikfa, ébenfa, juhar és még bambuszt is használnak fel a gyártás során. 

Ezeket a fákat kézműves szakembereink választják ki, hogy biztosítsák a fából készült karórák minőségét. Az órák nagyon könnyűek és könnyen átalakítható a szíj mérete is a dobozban található szerszám segítségével. Klasszikus kialakításuk gyönyörű és elegáns. Az óra minden faeleme erős zafírkristályüveg alá kerül , amely ezt a vékony órát ugyanolyan tartóssággal védi a sérülésektől, mint egy szilárd acélóra. A tervezők elképesztő fa órákat készítettek, amelyek nemcsak lenyűgözőek, hanem nagyszerűek.

Az óramozgatók típusai:

Kézi mozgatás

A kézi mozgás mechanikus, és a használó irányítja. A kézi mozgást egy lapos tekerccsel ellátott fő rugó hajtja, amely biztosítja az óra mozgását. Ezt a lapos tekercselt rugót pár naponta fel kell tekercselni, azonban az óra megtekerésének gyakorisága függ a rugó ellenállásától, valamint az órák teljesítmény tartalékától.

Automatikus mozgás

Az automatikus mozgás szintén mechanikus, a főtekercset használva áramforrásként. A korábban említett modellektől eltérően azonban az automatikus mozgást a viselőnek az óra hátsó részén súlyozott rotor általi mozgatása biztosítja. Az automatikus mozgású órák jól illenek azokhoz, amelyek kedvelik az alacsony karbantartási kellékeket, mivel az órának nincs szüksége elemcserére vagy a felhasználó tekercselésére.

Kvarc mozgás

A kvarcmozgással működő órák messze a karbantartás az órák iparának minden mozgástípusa közül a legalacsonyabb. Ezért ők teszik ki a piacon a divatos órák nagy részét. Az akkumulátorral működő kvarc néven is ismert, mivel az akkumulátor mozgatja az órát előre.

Ha nem tudod eldönteni milyen óraszerkezet szerint vásárolj fa karórát, akkor cikkünkben olvashatsz a quartz és automata óramozgató előnyeiről, hátrányiról.

Szólj hozzá