2021. dec 23.

Tippek életünk minőségének javításához

írta: Érdekes Világ
Tippek életünk minőségének javításához

happiness-1866081_1920.jpg

Mindannyian szeretnénk hosszú és boldog életet élni, és le akarjuk lassítani az öregedési folyamatot. Ez felveti a kérdést, lehet-e tovább élni? Sokan azt hiszik, hogy ez genetika kérdése.

Egy tanulmány azonban azt mutatja, hogy az öregedés szintjének több mint hatvanhárom százalékát az életvitel határozza meg, nem pedig a genetikai tulajdonságaid.

Ez azt mutatja, hogy ha valaki figyelembe veszi életmódját, és azt hosszú élettartamának javítására irányítja, akkor képesnek kell lennie arra, hogy hosszú és teljes életet éljen.

Mi is a titka a hosszú életnek?

Javítsa életminőségét

Kiegyensúlyozott alvás

Az élet nehézségeinek leküzdésének egyik módjaként manapság sok ember számára könnyű az alvást más feladatokkal helyettesíteni. Minden alkalommal, amikor az embereknek több időre van szükségük a dolgok elvégzéséhez, a következő alternatíva, amelyhez gyakran fordul, az, hogy csökkenti az alvási idejüket.

A legtöbben azonban nem tudják, hogy az alvás egyben értékes áldás is, amelyet minden embernek meg kell tapasztalnia. Hosszú távon pedig saját ára van, ha nem adunk eleget a szervezetünknek.

Idővel több tanulmány is megállapította, hogy az alvás az életmód egyik olyan tényezője, amely meghatározza az ember hosszú élettartamát és egészségi állapotának minőségét, és a folyamatos alváshiány krónikus egészségügyi kihívásokhoz vezethet, mint például cukorbetegség, szívbetegség, érrendszeri betegségek, ill. elhízottság.

Bár a megfelelő alvás nem az egyetlen tényező, amely az egészségért felelős, számos alapvető szervezeti funkció fenntartását javítja, ezek egyike a szervezet sejtjeinek helyreállítása a napi stressz miatti leromlás után.

Ha pedig a mentális jólétről van szó, nem szabad figyelmen kívül hagyni a megfelelő alvás fontosságát. Ha eleget alszol, szervezetedben minden anyagcsere-tevékenység visszaáll a normális kerékvágásba, és teljes energiával és kiegyensúlyozott lelkiállapottal ébredsz.

Az alváshiány azonban lelki egyensúlyhiányhoz vezet, ami több érzelmi betegséghez vezethet, mint például depresszió, szorongás, szomorúság stb.

Röviden, az alvás alapvetően három dolgot egyensúlyoz ki szervezetünkben, ezek az immunerő, a fizikai és mentális stabilitás, valamint az aerob teljesítmény.

Mindez, ha a helyén van, meghosszabbítja életét azáltal, hogy csökkenti az öregedés ütemét, és hosszú távon javítja egészségi állapotát. Tehát amikor fel akarja cserélni álmait, gondolja át újra, és keressen más alternatívákat.

Elmélkedés

Ha tovább élsz, éljük le ezeket a hosszú éveket jó lelkiállapotban, ami boldogságot, örömet, hatékonyságot és más dolgokat hoz, amik szép hellyé teszik az életet.

Az egyik fő probléma, amely sok embert megfoszt a kellemes élettől, a lelki egyensúlyhiány. Ez leginkább annak a mindennapi stressznek a következménye, amelyet az emberek életük során egy-egy alkalommal átéltek, és ami olyan problémákhoz vezet, mint a szorongás, a depresszió, a félelem, a neheztelés stb.

És a rossz lelki egészség következményei nem érnek véget. A tanulmányok azt mutatják, hogy a mentális egészségügyi problémákkal küzdők élettartama hosszú távon tíz-huszonöt évvel csökkenhet.

Emiatt elengedhetetlen, hogy mindenki a lelki egészségén, valamint a testi egészségén dolgozzon, mert ha a lelki egészség nem kiegyensúlyozott, az hamarosan hosszú távon hatással lesz a testi egészségre, és rövidebb életet eredményez.

A meditáció az egyik leghatékonyabb módszer a stabil mentális és érzelmi egyensúly elérésére. Ez egy olyan helyzet, amelyben elhallgattatod az elmédet, és gondolataidat a belső énedre összpontosítod, ahogy azt a régiek gyakorolták.

Mostanra pedig nagy hírnévre tesz szert, hiszen a meditáció remek megoldásnak bizonyult a lelki problémákra azáltal, hogy javítja a hangulatot, javítja a memóriakoncentrációt és az immunrendszer hatékonyságát, csökkenti a stresszt és fokozza az ellazulást.

A meditáció segít felismerni a gondolatait, és felfedezni, hogy mennyi minden jár a fejében. És amikor felismeri ezeket a gondolatokat, jelölje meg mindegyiket a megbánás gondolataként, az öröm gondolataként, a félelem gondolataként stb.

Ha képes vagy erre, könnyen kitalálhatod, hogy ezek közül melyik gondolat
a tiéd, a hasznosakat meg kell őriznie, a rosszakat pedig el kell távolítania. Egy másik fontos dolog a mentális egészség javítása érdekében a napló vezetése és a hatékony beszélgetés másokkal a jó és rossz helyzetekről.

Ez segít tehermentesíteni ezeket a gondolatokat, mivel most olyan valakivel vannak, akiben megbízol, vagy napló esetén egy könyvben, közvetlenül előtted, így könnyen kielemezheted, mi történik, és mi a helyes. vesz.

Ezekkel a lépésekkel csökkentheted a szervezeted stresszéért felelős kortizol szintjét, és megszabadulsz a belső fájdalmaktól.

A jó hír az, hogy minél jobban fejlődik a mentális egészsége, annál nagyobb az esélye a hosszú élettartamra. Tehát ha sokáig akar élni, az érzelmi és mentális egészsége legyen a prioritása.

Figyeljünk a táplálkozásra

Az elfogyasztott víz mellett az elfogyasztott étel is az egyik olyan tényező, amely befolyásolja öregedésünket, életünk minőségét és hosszát. És amikor az elfogyasztott ételekről beszélünk, akkor nem csak az elfogyasztott ételek típusairól beszélünk.

Az, hogy hogyan és mikor eszik, szintén fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni. Ami többek között az olyan élelmiszertípusokat illeti, mint az avokádó, a vadhús, a lazac, a brokkoli, az áfonya, ezek jelentős hatást gyakorolnak az emberi öregedés ütemére és a várható élettartamra.

Ha vannak olyan ételek, amelyeket meg kell ennie ahhoz, hogy tovább éljen, valószínűleg vannak olyan ételek, amelyeket kerülnie kell. Ezeket leggyakrabban gyorsételeknek nevezik.

Amit itt szeretnénk megemlíteni, az az, hogy mindent meg kell próbálnia kerülni a cukrot, mivel ez számos egészségügyi problémához vezet, mint például az elhízás és a cukorbetegség, amelyekről kiderült, hogy olyan betegségek, amelyek csökkentik a várható élettartamot. Ez az állapot rosszabbodik azoknál az embereknél, akik nem sportolnak.

Éppen ezért fontos, hogy megválassza az ételt, az étkezési időt és a mennyit, hogy javítsa a minőségét és meghosszabbítsa az életét.

Összefoglalva, életünk minősége és az, hogy mennyi ideig élhetünk jó egészségben, nagyban függ életmódunktól. A legjobb tudni ezt, és fontos alkalmazni azokat a dolgokat, amelyek hozzásegítenek egy hosszabb élethez , ami fontos és kulcsfontosságú az életedben.

Kétségtelen, hogy nem akar sokáig rossz egészségi és érzelmi állapotban élni. Tehát miközben próbálja javítani élettartamát, ne feledje, hogy a fő cél az élete minőségének javítása kell legyen, hogy ne csak tovább éljen, hanem kiváló és hatékony mentális és fizikai egészsége is legyen, ami örömet, boldogságot és érzést hoz a teljességé.

Szólj hozzá