2022. jan 04.

Ezek voltak 2021 legjobb vezeték nélküli fülhallgatói

írta: Érdekes Világ
Ezek voltak 2021 legjobb vezeték nélküli fülhallgatói

A vezeték nélküli technológia elmúlt évekbeli fejlődésének és a hangzás területén való tömeges elterjedésének köszönhetően ma már vezeték nélküli fülhallgatókat is találhatunk a piacon. Stabilan csatlakoznak a mobileszközhöz, és ugyan olyan jól szólnak, mint egy vezetékes modell.

Bár megoszlanak a vélemények a vezetékeken keresztül továbbított hangjelek minőségéről a vezeték nélküli kapcsolatokhoz képest, a vásárlók többsége úgy véli, hogy a Bluetooth interfész sokat kínál legalábbis a hordozhatóság terén.

Mai cikkünkben bemutatjuk a tavalyi év legjobb vezeték nélküli fülhallgatóit az Energia Rovat tesztjei alapján összeállítva.

Legjobb hangteljesítmény

Sony WF-1000XM3

A Sony legújabb vezeték nélküli WF-1000XM3 fülhallgatója egyaránt kínál kiváló zajcsökkentést, csúcsminőségű hang teljesítményt és erősebb vezeték nélküli kapcsolatot. Tökéletesen alkalmas tv-műsorokhoz, filmekhez, mivel precízen szinkronizálja a képernyőn látottakat a fülhallgatóban megszólaló hangokkal. Intelligens újratölthető tokja réz fedéllel és mágneses zárral van ellátva. USB-C csatlakozón keresztült 3,5 óra alatt képes teljesen feltöltődni, ami a fülhallgatók háromszori feltöltésére elegendő.

wf-1000-xm3.jpg

Apple készülékekhez, “Pro” felhasználóknak

Apple AirPods Pro

Az AirPods Pro első használatakor meg kell találnunk a számunkra megfelelő méretű füldugót, melyek izzadásálló képességgel is rendelkeznek. A passzív szellőző nyílások alkalmazásával az egyes füldugók eloszlatják a nyomást a füled belső és külső része között, így kényelmesebbé válik a viselésük.

Nyomásérzékelős vezérlőelemek kerültek az AirPods Pro száraiba, amelyekkel navigálhatsz a zeneszámok között, illetve választhatsz az aktív zajszűrés és az áttetsző üzemmódok közül. A Qi kompatibilis vezeték nélküli töltőtokkal utántöltve, összesen akár 24 órán át is képes működni.

screen-shot-2019-10-31-at-8_32_17-am-scaled-e1583205523775.jpg

Olcsóbb, jobb AirPods alternatíva

Jabra Elite 3

Az Elite 3 a legújabb pénztárcabarát ajánlat a Jabra új Elite szériás vezeték nélküli fülhallgatói közül, mely meglepően jó hangzást és nagyon kényelmes viseletet, biztonságos illeszkedést biztosít. Mielőtt AirPods-ot vásárolnál, érdemes megfontolni az Elite 3-at, ugyanis fele annyiba kerül, mégis sokkal jobb hangminőséget, erőteljesebb basszust és tisztább magas hangokat nyújt. Az olcsó árának következtében az Elite 3 nem rendelkezik aktív zajszűréssel, viszont áttetsző móddal igen, melynek használata ideális ha figyelni szeretnél környezetedre.

jabra-elite-3-colors-e1633952643809.jpg

Samsung készülékekhez

Samsung Galaxy Buds

Összességében a Samsung Galaxy Buds nagyon vonzónak tűnik, a sima, teljesen fehér kivitellel. Noha a fülhallgatók elég csekélynek éreztetik magukat az első behelyezéskor, meglepően stabilak és kényelmes a használatuk.

A jó megjelenés mellett érintőpaneles vezérlőkkel is el van látva, melyek a zeneszámok lejátszására/szüneteltetésére, zeneszámok átugrására, hívások fogadására és befejezésére, valamint a Samsung hangsegédje, a Bixby kompatibilis eszközökön történő elindítására használhatóak, de nem működnek olyan pontosan mint az AirPods vezérlői.

Töltőtokja elég erősnek tűnik, bepattintható fedéllel és mágnesekkel rendelkezik, melyek a fülhallgatókat a helyükön tartják használaton kívül. A töltőtok akkumulátor kapacitása meglehetősen kicsi, egyszeri feltöltést biztosítanak a fülhallgatók számára.

samsung-galaxy-buds-e1579910482936.jpg

Beats csúcsmodell sportoláshoz

Beats PowerBeats Pro

A sportoláshoz készült vezeték nélküli PowerBeats Pro nagy előrelépést jelent az Apple tulajdonában lévő fülhallgató márka számára. A formatervezés szempontjából a sportszerű megjelenése, eléggé praktikus ahhoz, hogy az edzőtermen kívül is viseljük.

Edzéshez segítséget nyújt a fül körüli horog amelyhez a teljes stabilitást érdekében ragaszkodik a gyártó. A megfelelő illeszkedés érdekében a szilikon fülharangoknak cseréjére is van lehetőség. Az ergonomikus kényelem a lehető legjobb zenehallgatási élményt garantálja.

A második generációs AirPods-hoz hasonlóan a Powerbeats Pro is az Apple új H1 chipjét használja, amely gyorsabbá és stabilabbá teszi a fülhallgatók csatlakozását a telefonhoz. A töltőtok belső kialakítása kissé furcsa az íves horonyokkal. A füldugók egy kisebb ovális horonyba csúsznak be a ház közepén mágnesesen illeszkedve.

beats-powerbeats-pro-9-1920x1080-1-e1579915175930.jpg

Forrás: https://energiarovat.hu/vezetek-nelkuli-fulhallgatok/

Szólj hozzá