2022. júl 29.

Milyen virágokat ültessünk tavasszal?

írta: Érdekes Világ
Milyen virágokat ültessünk tavasszal?

pexels-pixabay-55828.jpg

Tavasszal a természet új életre ébred, és az első virágok a föld fölé hajtják a fejüket, néha még a hó elolvadása előtt.

A meleg tavaszi nap emlékeztet arra, hogy ideje virágokat ültetni a teraszra vagy a verandára, valamint a kertbe. A legszükségesebb gyógy- és fűszernövények közül jó elvetni. Milyen virágokat ültetnek tavasszal?

A hagymás növényeket általában kora tavasszal ültetik, valamint a vetőmagokat. Ez a megfelelő alkalom néhány cserje, például rózsa ültetésére , amelyek díszítik a kertet. A hagymákat márciusban ültetik el, de vannak olyanok, amelyek a melegebb időt kedvelik, ezért késő tavasszal ültetik el.

Néhány nagyon népszerű tavaszi virágokat márciusban és áprilisban lehet már ültetni.

  • A jácint nagyon korán, már februárban ültethető, de ha ez a pillanat kimarad, márciusban már itt az ideje. Szereti a napos helyeket, ezért választanak neki egyet, és 15 centiméter mélyre ültetik a hagymát, és az egyes hagymák között 7 centiméternek kell lennie.
  • A krókuszok magról vethetők és tavasszal elültethetők, de a hagymákat ősszel helyezzük a földbe. A napos helyeket és a gazdag talajt is kedveli.
  •  A petúniát jó dobozba ültetni. A megfelelő időpont januártól márciusig van. A hőmérséklet 15-22 fok között alakul. Átültetése május-júniusban történik. Könnyű és rendszeres etetést igényel.
  • A krizantém tavasszal és ősszel is vethető. Rendszeresen kell öntözni, és gazdag talajba kell ültetni.
  • Az Istenanya kedves növény, amelyet jó március elején vetni üvegházban, de fűtés nélkül. A magvak csírázáskor 16-18 fokos hőmérsékletet szeretnének. Az állandó helyre történő átültetés májusban történik. Júliustól októberig virágoznak.
  • Körömvirág - ez a finom virág gazdag talajt és napot igényel. Márciustól májusig vetik. A magvakat 20-30 centiméter távolságra kell elhelyezni. Cserepesben és kerti virágként is megtekinthető.
  • A hortenzia is egy virág, amelyet tavasszal ültetnek , de olyan időpontban, amikor már nem áll fenn az éjszakai alacsony hőmérséklet veszélye, hogy ne fagyjon meg. Félárnyékos helyet, laza talajt, jó trágyázást és bőséges öntözést igényel. Az egyes növények közötti távolságnak 50 centiméternek kell lennie.
  • Tulipán -  A tulipán 20-70 cm magasságot ér el, meleg, napos helyet igényel, de félárnyékban is jól megterem. A legalkalmasabbak az agyagos-homokos talajok. Az ültetési mélység általában a hagyma hosszának háromszorosa legyen.
  • Írisz - Ez a növénycsoport nagy fajdiverzitású. Egyesek elérik az 1 méteres magasságot. Száraz, vízelvezető talajt és nyitott napos helyet igényelnek. 25-30 cm távolságra ültetik.
  • Kankalin - Rendkívül könnyen termeszthető, és ha különösebben nem is vigyázunk rá, minden tavasszal virágzik. Nyáron kívánatos a rendszeres öntözés. A kankalincsomók felosztása 3-5 éves korban szükséges. Ha hosszú ideig nőnek egy helyen, átültetés nélkül, a virágzás észrevehetően csökken, és a rizóma megkopaszodik.

 

Szólj hozzá